Beste Allen,

Een kort bericht ditmaal vanuit Roermond.
Ik ben 15 december in Nederland gearriveerd om hier de kerstdagen door te brengen met mijn ouders. Natuurlijk profiteer ik er meteen van om ook zoveel mogelijk vrienden te ontmoeten en contacten met sponsoren te onderhouden.

We lopen tegen het einde van het jaar 2010 en moeten concluderen dat de opbrengsten voor de projecten toch minder waren dan de vorige jaren. Voor de komende jaren zullen we enorm aan de weg moeten timmeren om onze projecten te kunnen blijven realiseren. We gaan ervoor!

De projecten waar we momenteel in Burkina Faso mee bezig zijn lopen erg goed. Zie onze Nieuwsbrief najaar 2010.


 

De opbrengt van het golftoernooi dat afgelopen juni op Crossmoor in Weert plaatsvond heeft er voor gezorgd dat we een container naar Burkina Faso hebben kunnen verschepen. Deze bevatte onder andere kunstgras voor ons betonnen sportveld.
Dit is door de firma Schmitz Foam uit Roermond gesponsord en de heer Dré Piels uit Roermond is dit komen leggen.
Het veld zal gebruikt gaan worden door de jongens van ons Centrum voor straatkinderen en ook door iedereen die sport wil uitoefenen uit de stad Kaya.
Tijdens de werkzaamheden is de Gouverneur van de regio de werkzaamheden komen bekijken en hij is diep onder de indruk van het mooie veld. Dré bedankt voor je harde werken in Burkina Faso onder de volle zon bij 35C.

Heel goed nieuws is ook dat in het dorpje Namsigui een lyceum gebouwd gaat worden. De scholen voor voortgezet onderwijs zijn in de steden gelegen en dit maakt het niet gemakkelijk voor kinderen uit de dorpen deze te bezoeken. Het wordt steeds moeilijker een gastgezin te vinden om te verblijven, velen raken ongewenst zwanger, het leven is duur voor hen in de stad.
Het mooie van dit project is dat ik de financiering hiervoor in Burkina Faso heb weten te vinden. Een grote katholieke organisatie gaat het project bouwen en de onderwijsinstelling exploiteren. Het is een groot project en men hoopt dat men de eerste leerlingen in oktober 2012 welkom kan heten. De chef van Namsigui heeft inmiddels een stuk land van circa 10 ha. beschikbaar gesteld.

Maar niet alles loopt zoals het lopen moet. Gezondheid is niet te koop blijkt maar weer en het belangrijkste in het leven. De voorzitter van onze Stichting in Afrika en tevens mijn rechterhand, Sawadogo Azize, is ernstig ziek. Men heeft bij hem een zeldzaam soort tumor ontdekt. Deze is enkele weken geleden verwijderd en volgende week start hij met chemotherapie. Het zal voor hem een zeer moeilijke periode worden, maar hij is positief ingesteld en wil er voor gaan. Wij wensen hem veel sterkte toe!.

Voor iedereen
hele fijne feestdagen
en
een goed en gezond 2011