Beste allemaal,

Wat vliegt de tijd. Razendsnel. Het is alweer de tijd van Carnaval in Nederland en hier gaat dit alles gewoon aan mij voorbij. Je bent op 6 uurtjes vliegen enorm ver verwijderd van Nederland. Hoe graag ik ook Carnaval vierde, ik mis het gelukkig niet.

Er is weer veel gebeurd en gerealiseerd na de vorige mail die ik heb verstuurd.

De kippenfarm
De bouw van een derde gebouw is klaar op de installatie van de watertoevoer na. Dit moet wel nog snel gerealiseerd worden, want op 4 maart zullen 250 nieuwe legkippen geleverd worden. Wanneer we de 3gebouwen in gebruik hebben zal het project rendabel zijn en dat is toch waar we het voor doen.

 

 

De wasserij
Deze loopt perfect. Alle kinderen doorlopen dit leeratelier op toerbeurt. Iedereen zal dit beroep dus eventueel op latere leeftijd kunnen uitvoeren. We hebben hiervoor een nieuwe leraar in dienst moeten nemen en hij bevalt uitstekend. Hij heeft de kinderen goed onder controle en kent zijn vak.

 

 Bezoek uit Nederland
Van 25 januari tot en met 6 februari heb ik vijf dames/leden van de Leading Lady Club mogen ontvangen in Burkina Faso. Zij ondersteunen sinds vorig jaar enkele meisjes uit Kaya die het Lyceum bezoeken. In Namsigui hebben zij in het bijzijn van circa 150 vrouwen uit het dorp een grote schoonmaak gehouden. Met bezems en harken hebben we samen de gehele markt schoongemaakt. Ook hebben zij geleerd hoe de vrouwen zeep maken, de ziekenkamers van de verplegerspost van een nieuwe verflaag voorzien, een ochtend de kinderen vermaakt op de kleuterschool, etc. Tijdens hun verblijf hebben zij ook zeer mooie cadeaus overhandigd. Dames, hiervoor nogmaals dank! Ze hebben de reis als zeer positief ervaren en proberen mee te denken over eventuele vervolgprojecten.Het sportveld
Op 28 januari hebben we een kleine bijeenkomst georganiseerd voor de ‘hogeren’ uit de stad Kaya, om kennis te maken met ons sportveld. Er ligt momenteel kunstgras en dat is nogal zeer bijzonder voor Burkina Faso. Er is een openingshandeling verricht en er is een korte voetbalwedstrijd gespeeld tussen het team van Nederlandse dames die bij mij op bezoek waren, aangevuld met een gedeputeerde en de vrouw van de Gouverneur tegen heren van Kaya. De Gouverneur was de scheidsrechter. De Bisschop van Kaya heeft met de dames van de Leading Lady Club boompjes geplant en daarna hebben we nog van een drankje en een hapje genoten in het Centrum voor straatkinderen. Het was een erg geslaagde bijeenkomst.

De zeepmakerij
Sinds enkele weken beschikken de vrouwen van Namsigui over een Zeepmakeij. Zij produceren zelf zeep en verkopen deze. Zo hebben zij als comité inkomsten om weer andere projecten op te zetten.

 

 

 

 

 

 

Dit weer even over de projecten. Daar gaat het tenslotte om.

Ik hoop dat we op jullie mogen blijven rekenen wat ondersteuning betreft. Financieel, materieel en moreel. Alle drie zijn even belangrijk!

Tot de volgende nieuwsbrief.
Monique
vanuit Burkina Faso