Beste vrienden,

Normaal gesproken zal begin december bij iedereen onze jaarlijkse nieuwsbrief per post of mail bij jullie arriveren.

Graag wil ik jullie even met dit bericht laten weten dat ik van 29 nov tot 26 dec naar Roermond zal reizen om bij mijn familie te zijn en alvast aan de slag te gaan met de spullen voor de container die komend jaar naar Burkina Faso zal vertrekken. Ook zal ik van de gelegenheid gebruik maken een aantal sponsoren te ontmoeten.

Momenteel ben ik nog druk doende hier met het verder bouwen van ons Lyceum. De eerste leerlingen hebben 1 oktober jl plaatsgenomen in de schoolbanken en we zijn kunnen starten met 106 studenten. Een fantastisch begin. Het lyceum wordt gerund door het Katholieke Onderwijs van Kaya. Zo zijn wij verzekerd van gedisciplineerd en goed onderwijs.

Afgelopen maand was een spannende periode voor Burkina Faso. De President Blaise Compaoré is door het volk moeten vertrekken en dat heeft voor de nodige onrust gezorgd.
Er is sinds deze week een president aangesteld die voor de periode van een jaar zal regeren. In november 2015 zullen hier de verkiezingen plaats gaan vinden.

Betreffende Ebola. Ik krijg hier nogal wat vragen over. Het was tot enige tijd zo dat Ebola nog steeds niet echt in de buurt van Burkina Faso voorkwam. Sinds korte tijd zijn er enkele gevallen geconstateerd in Mali en ook al enkele met dodelijke afloop. Er worden nog veel mensen in quarantaine gehouden. Wij hopen hier op het beste!!

Begin van het jaar ga ik hier starten met voorlichtingsbijeenkomsten betreffende Ebola. Beter voorkomen, dan genezen!

Ik wacht nu vol spanning op de aankomst van Wim Cox, Ridsert Hoekstra, Pascal Thiessen en Tom van Dartel. Zij zijn 9 november jl vanaf de Markt in Roermond met een 'jeep' vertrokken om overland naar hier te reizen. Dit met als doel dat de auto die door hen gefinancierd is hier zal blijven ten behoeve van onze projecten.

Ik hoop hen nog enkele dagen te gast te kunnen hebben hier in Burkina Faso en hen nog de meeste van onze projecten te kunnen tonen.

Vrijdagavond 28 dec vlieg ik met hen samen naar Brussel waar we zaterdagochtend vroeg zullen arriveren.

Bij voorbaat CHAPEAU voor de 4 heren!

Mochten er nog vragen zijn, mail mij gerust!

Wie weet tot ziens in December!

Heden - ca 1 juni 2015 : tel (00226) 70108098
(29 nov - 26 dec 2014 : tel (0031) 630939092)

Monique Wolters