Beste Allen,

Vanuit Roermond een korte update.
De eerste helft van dit jaar zijn voor mij anders gelopen dan gepland was. Ik ben de maand januari in Burkina Faso geweest. Daarna heb ik 4 maanden in Roermond doorgebracht om mijn ouders te ondersteunen bij de ziekte van mijn vader. Nu ben ik net een week terug van een verblijf van 4 weken in Burkina Faso. Het gaat nog lang niet zoals het zijn moet bij mijn ouders thuis en ik zal hen ook nu weer proberen te ondersteunen waar mogelijk.

De paar weken die ik in Burkina Faso heb verbleven zijn goed verlopen. Het was het begin van het regenseizoen. Erg warm en af en toe flinke regenbuien. Maar dit is waar men daar op wacht. Het nieuwe seizoen om weer op het land te kunnen gaan werken in de hoop om in oktober weer een voorraad voedsel te kunnen oogsten voor het daarop volgende jaar. Het was een drukke maand. Ik wilde natuurlijk alle projecten goed checken, de administraties op orde maken enz.

In maart hadden wij een container verscheept en de spullen stonden perfect opgeslagen en geheel afgedekt tegen stof, wind en regen. Fantastisch werk van de mensen daar! Chapeau. Ik had het niet beter gekund. Helaas heb ik geen tijd gehad deze spullen uit te pakken, uit te zoeken en ze een plek te geven. Dit zal de eerste klus zijn waar ik aan ga werken wanneer ik weer terug ga.

Heel mooi is dat ik opdracht heb kunnen geven aan onze vaste aannemer ter plekke om een begin te maken met het renoveren van de lagere school in het dorpje Namsigui. Een project dat hoog nodig is, want bij regen kon er geen les meer worden gegeven en de plafonds zijn geheel rot. Maar wat wil je. De school bestaat al 54 jaar. Dank aan de organisaties die hier tot nu toe hun steentje aan hebben bij gedragen. Nu weer in Nederland ben zal ik mijn tijd ook gaan gebruiken voor het werven van sponsorgelden. Elk jaar hebben wij als Stichting toch weer veel financiŽle middelen nodig om onze projecten te kunnen continueren.

Ik hoop over 2 maanden weer voor een tijdje naar Burkina Faso te kunnen. Ik ben dus sowieso nog even in Roermond.

Behoefte aan meer info over de werkzaamheden van de stichting of vindt u het leuk om gewoon eens een kopje koffie te drinken, aarzel niet en bel of mail mij gerust! Het gehele jaar zijn Margot Boumans en Ingrid Schouten hiertoe ook bereid en geven ook graag presentaties bij Service Clubs, op scholen, etc. Op 29 en 30 juli zullen wij ook weer op de Sjommelmert in Roermond aanwezig zijn met mooie spullen uit Burkina Faso! (hoek Brugstraat/Marktstraat)

Dank en hopelijk blijft u Stichting Kinderhulp Burkina Faso een warm hart toedragen, op welke manier dan ook!

Met vriendelijke groeten,

Monique Wolters'
Heden tot 1 sept. 2015 : tel (0031) 630939092
Van 2 sept 2015 - 1 juni 2015 : tel (00226) 70108098