Beste Allen,

Vandaag is de dag dat in Burkina Faso de scholen weer van start gaan.
Dus ook onze Kleuterschool die elk jaar circa 60-70 kinderen van 3-6 jaar onder haar hoede neemt. Ook de lagere school. Drie van de 6 klassen gaan wij geheel renoveren.
En natuurlijk het Lyceum. Dit gaat aan het 2e schooljaar beginnen.

In ons Centrum voor straatkinderen zijn de kinderen de afgelopen week alweer gearriveerd. Enkele waren zelfs een paar dagen te vroeg, wat aangeeft dat ze graag terugkomen. Voor ons een goed teken.

We zijn nog volop bezig met de sponsorwerving, maar we zitten op de goede weg. Hopelijk halen we ook dit jaar weer ons streefbedrag, zodat we de geplande projecten ten uitvoer kunnen brengen.

Ik vertrek a.s. maandag voor 2 maanden naar Burkina Faso. De thuissituatie laat het toe en het leven gaat verder. Al is het erg moeilijk. Ik vertrek met een dubbel gevoel.
Leven in 2 verschillende werelden is niet gemakkelijk!

Het reisadvies is volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken nog 100% negatief voor het gehele land, maar volgens relaties ter plekke moet het kunnen dat ik naar Burkina Faso afreis. De staatsgreep heeft gelukkig geen invloed gehad op onze projecten. Ik beloof jullie goed op mij zelf te passen!!

Binnenkort zal ik u op de hoogte stellen van hoe de aankomst is geweest en hoe ik alles heb aangetroffen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed zal zijn! Ik ga er weer voor!

Tot snel.

Monique