Beste allemaal,
 

Beste allen,

Als bestuurslid c.q. secretaris van de Stichting Kinderhulp Burkina Faso reisde ik onlangs alweer voor de 9e keer naar Burkina Faso, om daar waar mogelijk Monique te ondersteunen en onze projecten te bezoeken. Hoogtepunt van deze reis was de viering van het 5 jarig bestaan van ons Centrum voor straatkinderen Beog Koamba (kinderen van morgen).

Dit eerste lustrum werd een geweldig feest voor onder andere de 'kinderen van Kaya', onze eigen 36 jongens en het personeel. De dag voor het feest gingen we de straat op om 300 kinderen uit te nodigen voor deze happening. We trakteerden hen op muziek en zang van bekende zangers en natuurlijk op optredens van onze eigen kinderen. Na afloop deelden we gratis maaltijden en drinken uit aan alle kinderen, en kregen ze een verrassingszak met een sinaasappel, yoghurt zeep, speeltje etc.
We kunnen terugkijken op een geslaagd feest met allemaal blije gezichtjes, fantastisch, daar doe je het voor!!
     
Voor en na dit feest moest er ook gewerkt worden aan de afwerking en inrichting van de eerste 6 kamers van onze toekomstige 'Auberge Pierini' dat in navolging van ons Restaurant Pierini gerund gaat worden door onze eigen kinderen en bijna vlak naast het restaurant ligt.
We hebben geschilderd, gepoetst, gesjouwd, geregeld en dozen uit de container die we vanuit Nederland verstuurd hadden uitgepakt en verwerkt. Monique had uiteraard alles perfect voorbereid.
Geweldig om 2 weken mee te kunnen helpen en het resultaat mag er zijn.
De bedoeling is dat de kamers begin januari 'open' gaan, want de kinderen moeten nog allemaal ingewerkt worden voor hun nieuwe opleiding. Dat is een mooie taak voor Monique, dat is haar wel toevertrouwd. Ook dit project gaat lopen, ik weet het zeker. Er zijn nu al verschillende aanvragen van zakenmensen geweest om als gast gebruik te kunnen maken van de Auberge. Het spreekt zich snel rond.

  

De bouw van de volgende 4 kamers is ook reeds gestart en zullen in Januari in gebruik genomen worden.
Uiteraard zijn we ook nog in het dorpje Namsigui geweest waar we weer diverse van onze projecten hebben bezocht zoals de kleuterschool, de kraamkliniek en het Centrum voor ondervoede kinderen.
Ook hebben we even bijgepraat met het personeel van de lagere school omdat het schoolgeld van veel kinderen betaald wordt door donateurs uit Nederland.
Ook waren we getuige van de doop van Mozietou, de 2e kleindochter van Monique. De vader van Mozietou is immers het eerste foster parent kind van haar. Vanuit Nederland had ik beschuit met roze muisjes meegenomen en er werd heerlijk van gesmuld.
   
Het was weer een zinvolle reis en ik heb weer genoeg indrukken opgedaan, teveel om hier allemaal op te noemen. Ik hoop dat ik met deze ervaringen de mensen in Nederland er weer van kan overtuigen dat hulp in Burkina Faso echt nodig is.

Wij helpen hen hierbij, U ook?

 

November 2012
Margot Boumans