HOMELANDINFOWERKWIJZEMONIQUE VERTELT...PROJECTENHOE KUNT U HELPEN?NIEUWSPERSLINKSCONTACT
   
 

WERKWIJZE

  FB
         

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 

 

De Stichting 'Kinderhulp Burkina Faso' beperkte zich tot voor kort tot kleinschalige projecten in het dorpje Namsiqui, waar het hulp op maat biedt.

Dit houdt in dat het initiatief van het Dorpscomité uit het dorpje zelf komt en dat dit Dorpscomité de lokale bevolking nauw betrekt bij de uitvoering.
Door deze aanpak kan er in korte tijd veel bereikt worden. Bij alle projecten speelt voorlichting over gebruik, onderhoud en goede hygiëne een grote rol. Alléén op deze manier kan een project ook op langere termijn succesvol blijven.

 

In november 2007 werd op 24 kilometer afstand van Namsiqui het tot op heden grootste project van de stichting gerealiseerd: de bouw en de realisatie van een Centrum voor Straatkinderen in de stad Kaya. Hier vinden 36 jongens in de leeftijd van 8 tot 18 jaar onderdak. Ze krijgen er eten en kleding, ze gaan er naar school of volgen er een opleiding in het eigen kapper-, naai-, of houtbewerkingsatelier of in de legkippenfarm.

Incidenteel brengen leden van het stichtingsbestuur op eigen kosten een bezoek aan Burkina Faso, om met eigen ogen de voortgang van de projecten te aanschouwen.

 

© Stichting Kinderhulp Burkina Faso